fredag, oktober 10, 2008

Så var det äntligen dags då....

Hej på er!
Så var det då äntligen dags för mitt livs första bloggeri då.

Undrar faktisk om det här med blogg inte är detsamma som att skriva dagbok, och dagbok det har jag minsann skrivit några gånger. Har nog förbrukat 5-10 dagböcker i min ungdom. Då handlade det förståss mest om olycklig- och lycklig kärlek, svikande kompisar och andra katastrofer som jag inte vill kännas vid längre och har glömt. Jag är lite besviken på mig själv att jag inte sparat mina tonårsdagböcker. Mot bättre vetande åkte de i soporna för många år sedan (var bara lugn, detta var före sopsorteringens tid).
Det hade antagligen varit både pinsam och roligt att återuppliva vissa ungdomssynder....

Vad jag kommer att skriva om här har jag faktiskt inte en aning om; väder och vind är ju alltid ett populärt ämne men vädret är ju som det är och just nu regnar det igen.

Om det regnar eller inte så måste hunden ut så vädret är ju egentligen rätt så ointressant. Regnkläder eller ej, vantar eller icke tycker jag är större och väsentligare frågor.
I och med detta är vädret färdigdiskuterat för idag.
Titta ut genom fönstret och det är klart eller inte....Jätteenkelt!

Nu är ju det här en blogg som hör ihop med mig, mina katter och min uppfödning så jag måste passa på att prata lite katt också. Gör jag det här så slipper ju kära sambon lyssna den stunden. Kan vara lite jobbigt för honom ibland den stackarn.

Någonting i hans ögon och hans sätt att inte lyssna säger mig det. Han är liksom inte riktigt närvarande (någon som känner igen?) när jag börjar berätta dittan och dattan om katter, uppfödning och utställning. OK, hans kropp står ju där men var är resten - på månen, i rallybilen eller kanske rent av på jobbet. Jag får för mig att det är ett tecken på att han inte riktigt delar mitt intresse så där jättemycket utan att det räcker med att inhysa någon av kissarna i sitt knä och klia lite bakom örat.

Här kommer äntligen lite om katterna och uppfödningen - det är inte speciellt kul det heller kan jag meddela.

Det jag har att säga om detta är att det inte blir några kattungar och att det mesta går snett.
Den ena vill inte bli parad, den andra får en kattunge som dör efter ett dygn. Sedan har jag ju Lovis - ja kära Lovis - som inte blivit dräktig trots minst 6 försök med 3 eller 4 olika hanar sedan förra sommaren. Det är kattuppfödning i ett nötskal det.

Nu är Lovis kastrerad sedan 3 veckor och ska snart flytta till ett underbart hem i Skinskatteberg. Efter tre mer eller mindre misslyckade kullar är Olivia också kastrerad. Olivia kommer också att flytta till en mysigt hem när allt är läkt som det ska.
Snart har jag inga kvar.

Lovis och Kajsa springer omkring på tangentbordet så det är omöjligt att få till några vettiga bokstäver längre. De delar upp treorna och femmorna solidariskt och det börjar bli lite väl mycket av 333335555555533333333333355555555555 här.......

Så nu får det vara nog med gnäll för idag.


Hej då till nästa gång och ha en trevlig fredagskväll för det ska vi!

//Brittmarie & tallkot
tarn
a

Inga kommentarer: