tisdag, juni 02, 2009

Värmen...

...togbara slut. Från att ha haft några underbart varma och soliga högsommardagar blev det utan förvarning kallt och regnigt. Nåja det behövs säkert lite vått i jorden men jag saknar värmen. Det gör katterna också. Från att ha tillbringat hela dagarna i kattgården är det helt plötsligt utegångsförbud. Tyvärr så har vi inget tak på kattgården och katter och regn brukar inte vara någon bra kombination så de får snällt stanna inomhus idag . Nättak, självklart men det håller ju inte regnet ute.

Vilda är kastrat sedan en vecka tillbaka. Den här gången har allt gått bra. Inget sprucket operationssår eller infektioner. Hon har varit odrägligt pigg hela tiden och det har varit lite svårt att hindra henne från att svinga omkring i våra stora klätterställningar. Inte så bra för ett färskt operationssår. Men nu har allt gått bra och faran är nog över. När värmen och solen kommer tillbaka igen kommer hon att få gå ut i kattgården som de andra. Vilda kommer att flytta till Vingåker om cirka tre veckor. Är riktigt jobbigt att vänja sig vid tanken *suck* men jag vet att jag gjort rätt som beslutat att inte använda henne i avel och det känns så skönt! Letar ny Maine Coon med ljus och lykta - för en MCO de måste det finnas i katteriet. Här gäller det att inte ha bråttom, vill ju så gärna!
Annars är det lugnt och stilla i Ytterby. Birger har varit på sitt första läkarbesök efter strålbehandlingen och läkaren var nöjd med resultatet. Hur skönt känns inte det då!!!!!
Han får "ledigt" från läkarbesök tills i höst och ja det finns inte ord över vad bra det känns.


Småkottarna växer och står i. Idag är de hela 5 veckor och har blivit riktigt duktiga på att äta fast föda. Det var lite knorrigt i början - varför ska man tugga nötfärs när man har en fantastisk mjölkbar hos mamma katt.....
Men skam den som ger sig, efter trugande och allt vad det innebär har de nu äntligen börjat fatta vad man har en liten matskål till. Båda flickorna är ursöta och lite extra gullig är lilla Chris Craft med sina felteckningar - knappt mitted framben, ok bakben och ett V som absolut inte ser ut som det V det borde vara - kan man registrera henne som en Rag a 034 kanske ;-)
Corall är i alla fall inte feltecknad - hittills har jag inte lyckats med konststycket att få en colorpoint feltecknad men det ska gå har jag hört. Men som sagt, feltecknat eller ej, söta är de som socker i alla fall! Måste försöka ta lite nya bilder på dom under dagen. Har en känla av att det inte blir världens enklaste för de är riktigt aktiva nu de små rackarna. Är inte still speciellt långa stunder i taget. Detta får bli dagens utmaning. Kommer att synas på hemsida om jag lyckas eller inte.
Lilla Lila börjar blir riktigt rund å go om magen. Det är bara två veckor kvar innan det är dags för nya kattungar. Detta blir DixieDotts första kull och det ska bli så spännande att se om jag kan få en liten lilasköldpaddtabby till. Vore riktigt roligt för då har jag både Sveriges förstfödda och hittills enda Rag j(03)21 + en eller två eller......till....och med förhoppningsvis hyfsat rätt färgfördelning och bra i typen. Håller tummen!!!
Ska dra på mig regnkläderna och dra ut med Mio min Mio så ha de bra tills nästa gång. Ska försöka att prioritera skrivandet lite mer. Har varit riktigt slö med den saken under vintern och våren, det har varit lite mycket annat att bekymra sig över...
Bättring utlovas nästan!
//Brittmarie
"Pengar ger en viss lycka, men efter ett
tag ger det bara mer pengar
"

Inga kommentarer: