lördag, oktober 17, 2009

Godmorgon...

...på er både kattkärringar och alla normala människor. Hoppas de normala överväger befolkningen. Att kattkärringar inte är att "leka" med har jag kommit underfund med under årens lopp. Visst var det tufft när jag började, det var tufft redan på 1970-talet när jag började första gången men herregud hur det är nu?

Är det inte meningen att varje uppfödare har ett ansvar att förvalta sin kattras på bästa sätt? Trodde jag i alla fall. Under mina första fem år som uppfödare var jag nog både blåögd och dum dum som en Ragdoll och inbillade mig att kattuppfödning var ett gemensamt intresse och att alla strävade mot ett mål som var hyfsat samstämmigt. Måste ha drömt eller ville jag inte se, inte höra, inte lägga märke till, inte...

De senaste åren har jag i alla fall inte kunnat blunda över eländet längre och undrar lite stilla; vad är det vissa håller på med. Är hobbyn skitprat och att sätta käppar i hjulen för varandra det verkliga intresset eller är det att förvalta en kattras på bästa sätt?

Grinig idag, nä inte ett dugg. Bara ser verkligheten i vitögat mellan varven och hur kul är det på en skala...

Skulle ha varit på Alfakattens utställning nu istället för att sitta här och ösa galla. Tyvärr så blev det inte så utan vi har fått lämna "walk over". När klockan ringde 03.30 inatt var det inte kul av minst två anledningar:

1. Mitt i natten och jag hade bara sovit 3 timmar
2. Fartränder i baken på katten

Jag hann i alla fall hämta tidningen och sätta på kaffet innan jag upptäckte eländet så en annan är redan inne på andra frukosten. Fika mitt i natten - jo, jo, lite pensio varning är det....
Inte kul, men jag kan inte tänka mig att dra iväg med katt som inte är i tip top form. Vi stannar alltså snällt hemma, packar upp utställningsväskan, käkar upp utställningsmackorna och hoppas på bättre tur till nästa utställning.


Vad har jag gjort med alla mina vunna pengar? Jodu, jag har plockat fram poolen igen och fyllt den med kronorna. Birger och jag apar efter Joakim von Anka för fullt. Tänk vilken härlig känsla det är att bada i pengar. Och det kommer nya hela tiden. Har kunnat fylla på riktigt ordentlig under veckan och har också spätt ut kosingen med lite Viagra och antirynk cremer. Riktigt bra blandning faktiskt, huden blir len skrynkelfri och Birger, han ...tja...

Tyvärr så är det inte helt utan bekymmer att ha sån här otrolig tur; har faktiskt fått ett litet problem eller två - vad gör jag när poolen är full och vad är det för färg på min nya BMW X6 Concept Car?

Ha en härlig lördag, själv ska jag gå ut och ta mig ett dopp i poolen :-)

//Brittmarie

"Skelettet är en ställning som man kan hänga ifrån sig kroppen på"
Alexander, 7 år

1 kommentar:

Raglady sa...

Gomiddag på sig!!
Vilken HÄRLIG dagbok!! En och annan sanning börjar nog uppenbara sig även för mig vad gäller kattvärlden - och ragdollvärlden i synnerhet. Skönt att läsa om så man vet att man inte är HELT paranoid. Grattis till framgångarna i Tibro och jättetrevligt att få ettt ansikte p ådig (igen ;-)). Vi sågs ju i Eskilstuna i september men då var jag så trött och vimsig så jag hade fullt upp med att hålla kollen på mig själv och mina katter.
Kram och ha en go helg!!