tisdag, oktober 14, 2008

Tisdag hela dagen

Den här dagen började inte bra.
Upp i ottan och iväg med Olivia till veterinären. Hon har fått en infektion i sitt sår efter kastreringen så 07.30 imorse var vi uppställda hos veterinären Olivia och jag.

En snabb undersökning visade på en infektion i såret (precis vad jag trodde). En kur med penicillin ska råda bot på eländet. Synd, för det är inte så länge sedan Olivia gick på en kur. Var ju tyvärr tvungen att sätta henne på det när hon fick en helt misslyckad kull för cirka 2 månader sedan. Hon fick några outvecklade halvruttna foster som inte var inkapslade på något vis. En liten hane fick hon också, men tyvärr stannade han hos oss i bara ett dygn. Inga kattungar fick vi men en präktig livmoderinflammation och pencillinkur blev resultatet av det äventyret...

Efter veterinärbesöket var det bara att åka hem med katt för att snabbt vända åter till "La Stada" igen. Så vi lunchtid har jag redan lyckats med bedriften att köra 10 mil idag. Inte speciellt miljövänligt - jag vet!
Fler mil lär det blir innan den här dagen är slut. Ska ju hem också för att sedan åka tillbaka in till Örebro och gå på första träffen inför SVERAKS Uppfödarcertifiering.
Tre gånger ska ett glatt (hoppas jag) uppfödargäng ses under kommande veckor och plugga in SVERAKS stadgar, katthållning, sjukdomar, avel m.m. Sedan kommer det verkliga eldprovet; själva certifieringen - vilka experter vi kommer att vara när det här är klart! H ä r l i g t !!!!!!

För övrigt har vi en fantastsikt underbar höstdag idag. Ska försöka hinna med en liten promenad på lunchen och riktigt njuta av färgerna och solen.

......Å lunch är det nu så, hej då för idag!



”Människan är det enda djur som kan rodna och som har anledning att göra det.”

Inga kommentarer: