måndag, juni 15, 2009

Hej igen..

...här har det fötts kattungar sen sist.

Natten till i lördags fick Lilla Lila sina kattungar. Trodde att jag skulle få vänta på småttingarna tills dygn 67 - 69 eller så men här kom de på dygn 64 - så skönt. Förlosssningen var odramatisk och Lilla Lila var jätteduktig och hade väldigt lätt att få ut våra nya fyra småkottar.



Nu är ju inte nattförlossningar det ultimata för en annan som börjar bli lite grå och till åren men huvudsaken är ju att allt har gick bra och utan komplikationer. Men huga vad trött man kan bli. Kl 02.30 var jag ute och hämtade morgontidningen och sa några ord till tidningsbudet. Kl 05.30 när allt var klart, d.v.s rent och nybäddat hos mamma katt och hon hade fått ett rejält skrovmål av en massa nyttigheter, duschade jag för att gå och sova vid 6-tiden. Vem vaknade inte vid 8-tiden på lördagmorgon....

Hela lördagen var som i en dimma, så trött så trött. Försökte faktiskt sova under dagen men det blev nog bara sådär en tjugo minuters eftermiddagslur. Det kostar på att vara kattuppfödare och ligga på topp eller nåt.... ;-)

De nyfödda kattungarna mår utmärkt och det är huvudsaken. De börjar bli riktigt runda å goa om sina magar - mamma katt är en så duktig förstagångsmamma. Det är 3 hanar och 1 hona med en viss reservation för en av pojkarna som ibland verkar vara en liten Maj-Björn ev. en Karl-Astrid - det lär visa sig. Färger/varianter - ja det kan man ju naturligtvis spekulera i men vita är småkissarna idag i alla fall...



De "stora" bejbisarna utvecklas normalt. De blir sju veckor imorgon har precis börjat upptäcka världen på allvar. Idag haffade jag Corall när hon glatt gav sig upp för vår ganska otrevliga trappa till övervåningen. Den trappan är inte kattungesäker för en så ung kattunge så här har det byggts lite hinder igen då. Hemmet börjar likna en hinderbana.


Ska gå och knoppa och försöka ta igen lite sömn.
Hej så länge och ha det gott och ta hand om er!
//Brittmarie

"Det finns ingen snooze-knapp på en katt som vill ha frukost"

Inga kommentarer: